25.4.2012

Kevät on, vallaton, tipitipitiiiiiiiiii... :)

Auringonpaiste on parhautta! On niin ihanaa, kun ulkona on lämmin ja maata näkyvissä enemmän kuin lunta. Kukkia, perhosia, kimalaisia, lintujen laulua ilma täys.

Viikon sisään on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Enemmän koira-rintamalla kuin kissa-tantereella. Saatiin viettää Pohjanmaalla aivan ihana, rento viikonloppu ystäväin kera ja päästiin Bennon siskoa Nastaa sekä Isakin siskoa Tiimaa moikkaamaan. Oli ihanaa nähdä molempia! <3

Lisäksi käytiin turistina metsästyskoirien näyttelyssä Isakin kanssa. Isakista se ei ollut niin kovin mukava kokemus. Joutui odottamaan ja sekös vasta hermostutti ja pisti pojan huutamaan. :0

Sunnuntaina päästiin paimeneen. Isak on kehittynyt paimenena jo aivan mahdottomasti. Sen keskittymis-kyky on kyllä uskomaton. Isak alkaa jo pitää jonkinlaista etäisyyttä lampaisiin. Se osaa paineistaa lampaita riittävästi vaan ei liikaa eli siten, että lampaat eivät enää paina mun päälle. Treenattiin siis kuljetusta ja tasapainoa. Isak on selkeästi myös löytänyt tuon tasapainon. Taitavasti se pitää kellon puolessa päivää!

Sunnuntai-iltana kotimatkalla koukattiin Saloon. Käytiin hakemassa Ancient-kissalan Senia ja meidän pentusten isä Paju. Saimme nimittäin kunnian saattaa Pajun pitkälle matkalle maailman toiselle puolen. Pentustemme isä lähti siis maanantaina 23.4 Australiaan. Paju käyttäytyi kyllä niin hienosti eläinlääkärissä (viimeiset paperit, loishäädöt yms. ennen matkaa) ja rahtiterminaalissa. Hirveästi kaikkia vieraita ääniä ja hajuja, joita Paju tarkkaili kopistaan kiinnostuneena. Olen niin iloinen, että meidän pennuilla on niin rohkea ja hieno isä!! Ikävä tulee sitä olkapääkissaa. Ja toivotammekin koko sydämestämme (minä, Lillan ja Pajunkissat) Pajulle oikein antoisaa ja iloista elämää sinne Down Under!

No, sitten. Vihdoin ja viimein asiaa meidän pentusista! Pennut muuttivat viime viikolla alakertaan. Se oli semmoista menoa ja meininkiä heti saman tien, että heikompia varmasti olisi hirvittänyt. Eli ei paikanvaihdos pelottanut. Olohuoneen ja keittiön välille aivan pentuja varten asennettu porttikin osoittautui muutamassa päivässä turhaksi. Portin tarkoitus oli pitää pennut olkkarin puolella kunnes ovat vähän isompia, sillä vielä en uskalla antaa koirien ja pentujen olla valvomatta keskenään. Pöh. Pennut tulevat portista yli. =D Ja haluavat kaaaaikkialle ja ihan minne vaan. Uteliaisuus ja meininki on kyllä ihan mahdotonta.

Pennut syövät kaikki nyt kiinteää ruokaa ja syystäkin, sillä Lillan on selkeästi rajoittanut maitobaarin aukioloaikoja. Painot ovatkin nyt sitten ruokavalion muutoksen johdosta vähän seilailleet, mutta onneksi nyt näyttäisi siltä, että pahin on ohi. Vessan opettelussa on saatu läpimurtoja ja vähän vähemmän sellaisia. Osa käy jo ihan oikeassa kissan vessassa aikuisten kanssa, osa käy mielellään minun sohvallani. Hmph! Sohva onkin nyt vuorattu jätesäkeillä ja sinne on asetettu yksi pentuvessa. Nyt näyttäisi siltä, että pariin päivään ei ole vahinkoja sattunutkaan enää muualle kuin sinne minne pitää. Pitänee kuitenkin vielä koputtaa puuta. =D

Pennuille on löytynyt ihania koteja! Ainoastaa Pikku-Peikko on varmasti vielä kotia vailla. Se on tosin semmoinen likka, josta moni on mulle sanonut, että mikset pidä sitä itse. =D Saas nähdä! Se on kyllä mun mielestä koko porukan suloisin olento. Luonteissa ei ole nyt tapahtunut muutoksia. Hugo ja Uuno ovat veljekset kuin ilvekset. Oikeita riivilöitä! Kun eivät leiki keskenään, kiusaavat pienempiään. Neiti-Söpö on usein leikeissä mukana, mutta yhäkin se, joka on aivan ehdottoman syliriippuvainen. Masi on pojista rauhallisin ja yhäkin aika itsenäinen. Sillä on muuten selkeästi erilainen ääni kuin muilla. Hauska nähdä/kuulla millaisia ääniä näillä kullakin tulee olemaan sitten "isona". Pikku-Peikko on mikseri näistä kaikista muista pennuista. Se on itsenäinen, mutta viihtyy hyvin sylissä. Utelias omien polkujensa kulkija, joka kuitenkin viihtyy myös muiden leikeissä mukana.

Jos muuten Pajun-pentunen kiinnostaa, niin Suomeen on tulossa Pajulle myös toinen pentue (Pajun toinen pentue). Pajun kasvattajalle syntyy Vappuna pentuja yhdistelmästä Paju (Ancient Gelos) ja Viima (Black-Belle's Cold Breeze). Täällä päässä ei ainakaan malteta odottaa, että saadaan nähdä millaisia viipertäjiä tuosta pariskunnasta tulee! :-)

Laitan pian kuvia tänne. Kunhan saan koko muistikortillisen kuvia läpikäytyä. ;-)

Ei kommentteja: