2.4.2012

3 viikkoa

Jo vain meidän pikku-taaperot ovat kasvaneet ja kehittyneet. Liikkuvat jo melkein sutjakkaasti.. maavaraa on melkein sentti ;). Eteenpäin liikkumisen lisäksi liikerepertuaariin on tullut jo erilaisia taisteluotteita. Suosituimmat kaksi catboxing liikettä ovat: "heittäydy selällesi ja potki ja raavi kaikkia ohikulkevia" ja "juokse kaveri kiinni, hyppää selkään ja tartu huljilla hampaillasi kaverin kolvaan". Mahdottoman ihania pikku hulllljimuksia! <3

Kiinteää ruokaa olen vauvoille tarjonnut, mutta toistaiseksi ainostaan Pikku-Peikko syö muutakin kuin mamman maitoa. Mutta mikäpäs kiire on toisillakaan, kun painot nousee turvallisesti kaikilla.Tarjolla olevan ruoan sijaan kaikki eteentulevat tekstiilit täytyy maistella. Eli ilmeisesti tämä pentu-uteliaisuus on nyt virallisesti alkanut. Kaikki minkä voi suuhun laittaa, sitä täytyy maistaa.

Sitten viime päivityksen aistitkin ovat kehittyneet. Vaavit kuulevat ja kuuntelevat. Ja istua katseleevat siihen malliin, että silmätkin jo toimivat ainakin melkein niin kuin kuuluukin. Olivat muuten tulleet yönä yhtenä kaikki jo ulos pesästä!!

Uuno on semmoinen tillitelijä. Se istua tillittää aina kun jotain tapahtuu. Kaula pitkänä se kurkottelee ihmettelemään maailman ihmeitä. Muutenkin se tuntuu pohdiskelevan kauheasti kaikenlaisia asioita. Se on melko leikkisä ja aika aktiivinenkin pohdiskelevan puolensa lisäksi. Istuu uteliaana myös miun polvella.

Pikku-Peikosta olen sanonut alusta asti, että tämä varmaan tulee ensimmäiseksi pesästä ulos. Siitä en tiedä kuka sieltä ensiksi tuli.. mutta Peikkis on selkeästi se joka tuppaa tekemään asiat ensin.. Se lähti ensin kävelemään, käveli ensimmäisenä makkarista takaisin kylppäriin pesälle, aloitti kiinteän syömisen ensimmäisenä. Alkoi viihtyä ihmisen läheisyydessä ensimmäisenä. 

Hugo on toooooosi leikkisä. Se myllää ja myörii muiden kanssa ja saa aikaan touhua ja tohinaa. Se on erityisen hyvä saalistamaan ja hyökkäämään sisarustensa kimppuun. Hugolla tuntuu olevan ja suhteellisen hyvä kropan hallinta. Se aloitti liikkumisen Masin kanssa vähän myöhempään kuin muut, mutta sitten kun se aloitti, se on ollut aika vauhdikas. Yksinään se ei tykkää jäädä ja onkin vähän orvon oloinen jos jää muista jälkeen.

Neiti-Söpö on tosi itsetietoisen oloinen pikku-likka. Heti syntymästä se oli valtaisan äänekäs. Yhäkin tuntuu, että se tietää mitä se haluaa ja osaa tarvittaessa vaatia sitä äänekkäästi. Se on Pikku-Peikon kanssa (tyttöjä kun ovat) aktiivinen liikkumaan ja melko usein sen näkee nuolemassa sisarustensa korvia. Näyttääkin siltä, että se tykkää kovasti sisarustensa seurasta ja menee mielellään muiden mukana.

Masi on alusta asti vaikuttanut vähän laiskalta ja oman tiensä kulkijalta. Sillä on tuntunut tehokkaasti olevan kaksi ajatusta elämästä: toinen on ruoka ja toinen on uni. Nyt Masi on kuitenkin myös alkanut aktivoitua ja huomannut, että on elämässä muutakin kuin nuo kaksi. Se on kuitenkin sellainen, että se menee omia teitään.. ei seuraile muita. Sillä on oma lempinurkka missä se tykkää nukkua. Se on myös nyt ruvennut hakeutumaan ihmisen läheisyyteen pesästä ulkoillessaan.

Uusia kuvia/New photos

Vähän videota pikkuisten touhuista. Little video of the little ones. VIDEO


Babies have grown so much. They are now hearing and seeing. They have started to play with each other. And they are starting to take contact on humans. I have offered them solid food, but for now only Pikku-Peikko has started to eat other than mama's milk. But that's okay since Lillan is feeding the kids well!

Uuno seems to be a little thinker who likes to just sit and look around. He is though also very agile among the boys.


Pikku-Peikko is wonderful little girl who seems to be the one doing everything first. She's the pioneer of this litter! But she is also the one who takes the most contact in humans.


Hugo is a very agile and playful young man. He seems to enjoy very much attacking his bros and sisters!

Neiti-Söpö is very demanding young lady. She seems to know what she wants and knows how to ask for it. She also seems very keen to her sislings!

Masi is his own man. He values eating and sleeping. Now he has also started to be more active. But he doesn't follow others. He has his own interests. Luckily I seem to be one of them! 


Eräänä aamuna odotti tällainen näky.. pennut olivat tulleet ulos pesästä!




























1 kommentti:

Senia Falck kirjoitti...

Muksuthan ovat kasvaneet ihan silmissä! Näyttävät jo melkein kissoilta ja piirteitäkin alkaa erottua. Ja mikä video. <3 Sopivasti toimintaa ja turpaanvetoa, nautintoja ja hellyyttä, kuten kunnon leffassa kuuluukin. :D