8.4.2010

Huhtikuuta viedään..

Olikin aikamoinen pääsiäinen. Riitti menoa ja meininkiä. Siitä, kun selvittiin alkoi seuraavan viikonlopun odotus. Pääsee nääs taas pentuja katsomaan. ;)

Koirien kanssa ollaan aloitettu kuulokoirailut. Eli opetan molemmille poitsuille nyt puhelimen ilmaisua. Sehän tapahtuu osissa. Eli opetetaan koira ilmaisemaan, opetetaan se reagoimaan toivottuun ääneen ja opetetaan näyttämään. Nämä kolme osiota yhdistetään sitten kun kukin osio on huippu hyvin hallussa. Ollaan edistytty sillä viisii.. että näytä-käsky osataan. Ilmaisu osataan. Ja ääneen reagointia harjoitellaan. Kohta voidaan ruveta yhdistämään nuo osiot. Ja Voilá mulla on kohta kaksi aktiivista kuulokoiraa täällä. :D Miollahan näitä oli hallussa jo ennestään, mutta Noalle nämä on ihan uutta. Ja tosi hyvin ja innolla se kyllä tekee tätäkin hommaa.

Agilityssä käydään vähintään kerta viikkoon. Ensi viikolla ehkä jopa kolmesti. Ollaan kavereiden kanssa vuokrattu hallia muutaman kerran kuussa ja käyty yhdessä vapaasti treenailemassa tuon kertaviikkoisen normiagivuoron lisäksi. Ensi viikon torstaina päästään tekee rataa vähän erilaiselle pohjalle (hiekka) Agilityakatemian hallille. Tulee olemaan erittäin mielenkiintoista. Viime treeneistä muuten tuli meille Nompun kanssa yks juttu treenattavaksi. Noa nimittäin kääntyy vähän heikosti oikeaan suuntaan. Vasemmalle päin menee kovin sutjakkaasti. Joten saadaan treenailla pyörimistä kumpaankin suuntaan. Noa taitaa olla "vasenkätinen" koira. :)

Afi puolestaan on kotiutunut meille loistavasti. Vaikka alkuun olikin tännäköistä naamaa. :O



Koirat se on hyväksynyt mainiosti laumansa jäseniksi, siihen nähden, että se ei ole ikänään nähnyt koiraa. Alkuunhan niitä piti vähän läpsiä ja juosta karkuun jos koira teki äkkinäisen liikkeen. Nyt ei enää koiruudet jännitä, vaan tuntuvat olevan mielenkiintoisia yhtä kaikki. Afi on aivan tykästynyt meidän isoon kissapuuhun ja jos luulin Simkan olevan aktiivisesti mukana kaikessa.. Afi on kymmenkertaisesti sitä.



Ja sitten kun touhut on touhuttu, hypätään syliin kehräämään. Käväistiin tänä iltana vähän ulkonakin. Ja Afi oli hurrrjan kiinnostunut kaikesta ympäröivästä. Viluhan molemmille tuli nopiasti ja Simka varsinkin oli sitä mieltä, että vois jo mennä sisälle. (huom. Simka oli se joka ulos alunperin tahtoi :) Noh.. antaas olla ku kelit muuttuu oikeasti lämpimiksi.. kyllä poitsut varmaan sitten on yyber innoissaan ulkoiluista. Simka ja Afi tulevat myös toimeen keskenään mainiosti. Jotain leikin yritystäkin on ollut jo havaittavissa. :)



Nyt taitais olla järkee mennä nukkuu.. töitäkin huomenna olis.

Ei kommentteja: